Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här förbereds årets sommarnöje

Annons

- Vi jobbar på enligt intentionerna, säger Lars Wilbe när han lyckas slita sig från repetitionen en kort stund.

Vi började i påskas och det rullar på ganska bra.

Fyra gånger i veckan kör vi repetitionerna i sextimmarspass efter ett fastställt schema. Hela ensemblen ska ju inte behöva vara här hela tiden. Det blir mera effektivt på det här sättet, säger Lars som den här eftermiddagen arbetar med en grupp bestående av Per Andersson, Lotta Thunbjörk, Maja Filipsson, Maria Hagberg och Kristin Fredriksson.

Maja Filipsson, som för dagen gör Askungens roll i stället för Katarina Frogner, kommer även att göra den rollen vid några av föreställningarna i sommar.

- Förra veckan släpptes biljetterna, men även om vi inte fått i gång den stora PR-apparaten så har det varit ett visst drag efter biljetterna, berättar han. Ensemblen är ju ganska stor och "de närmast sörjande" är ivriga att få vara med.

Totalt är 15 föreställningar inbokade, med start 28 juni.

En och annan kanske höjer på ögonbrynen inför beskedet att man tänker förmå Ludvikaborna att sätta sig i Aveny mitt i sommaren, men dels visar uppsättningen av ungdomsmusikalen "Kistan" för ett antal år sedan att sådant är möjligt och i det här fallet är det en absolut förutsättning för att få det att fungera ekonomiskt.

- Aveny står ju vanligtvis tom den här årstiden, så det var inga problem att få kultur- och fritid att ställa upp med lokalen.

- De sista tre veckorna kommer vi att flytta in på Aveny dygnet runt.

- Hade vi tvingats betala normal hyra så skulle projektet varit näst intill omöjligt att genomföra, menar Wilbe.

Lars Wilbe lovar en häftig uppsättning, mycket byggande på visuella effekter men efter att ha varit med och sett och hört aktörerna arbeta med en av scenerna så kan vi garantera att även den som sätter likhetstecken mellan musikal och skönsång kommer att få uppleva en verklig högtidsstund.

En halvtimmes närvaro vid repetitionen får en att se fram emot 28 juni.

Ställ er i kö!

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons