Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här för att se och lära

Annons

Just nu besöker en grupp om 48 elever och fyra lärare från Hannover skolan.

- Orsaken till att eleverna och lärarna från Alice Salomon Schule i Hannover valde oss är bland annat den internationella kunskapsundersökning som visar att Sverige ligger mycket bra till.

- Gruppen vill se skolan och hur vi arbetar, prata med elever och även se Dalarna. Vår undervisning och arbetssätt men framför allt kontakten mellan lärare och elever skiljer sig åt mellan länderna. Skolsystemen är helt olika. Det finns stora olikheter, säger Henrietta Vedberg, lärare i tyska på Stiernhööksgymnasiet.

- Det är verkligen roligt att visa vad vi har här och vår skola som vi är mycket stolta över, säger Maria Leander och Johanna Hagström, båda elever på Stiernhööksgymnasiet.

- Vi har flera utbyten mellan olika skolor och en hel del studie-besök här på skolan. Bland annat ska jag åka till Finland och en liten byskola som vi har utbyte med, berättar Johanna Hagström som går det estetiska programmet Internationell Folkmusik i Rättvik.

Under tio dagar pågår besöket och då ska eleverna på gymnasie-skolan i Hannover hinna med många programpunkter. Eleverna ska bland annat besöka Rättviksskolan, Naturbruksgymnasiet, Dalhalla, ro kyrkbåt, se Styggforsen i Boda, Rätt- viks Gammelgård, åka runt Siljan och gå på teater.

Till stora delar ska eleverna från Rättvik guida de tyska eleverna och följa med dem under studiebesöket i Rättvik.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons