Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här finns minst 154 000 kronor för nya projekt

Annons

Regeringen har anslagit pengar som fördelats ut på länsstyrelserna. För Säters del finns 154 000 kronor för i år och nästa år.

- Eventuellt kan det bli ytterligare lite mer pengar nästa år, berättar Mats Öberg.

Det är föreningar och utvecklingsgrupper som har möjlighet att söka pengar. De ska finnas på landsbygden så Säters tätort är undantagen.

- Det går att söka från 5 000 upp till 50 000 kronor, berättar Helena Åkerberg.

Det lägsta bidraget kan till exempel sökas som startbidrag för en ny utvecklingsgrupp. Det är inte ett allmänt föreningsstöd utan ska ses som ett stimulansbidrag för att komma i gång med lokalt utvecklingsarbete. Det kan även sökas av föreningar med vilande verksamhet för att få i gång aktiviteter.

Två ansökningstider finns kvar för i år, 30 september och 30 november. Ansökningstiden för 2004 bestäms i början av året.

Ansökningarna skickas dock till en lokal beredningsgrupp för yttrande. I gruppen i Säter ingår näringslivssekreteraren Helena Åkerberg, Mats Öberg från Solvarbogruppen, samt representanter från Framtidsgruppen i Stora Skedvi och Lundgrens vänförening i Gustafs.

- Stödet är ett bra komplement till stöd som redan finns. Det kan även vara början till något som den som för bidrag senare kan gå vidare med och söka andra bidrag, säger Helena Åkerberg.

Ansökningsblanketter och information finns att få dels på länsstyrelsens hemsida, dels hos näringslivskontoret, samt även på sockenkontoret i Skedvi och Lundgrens i Gustafs.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons