Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här får 13 ett arbete

Annons

- Vi har inte startat en ny butik på flera år men när det här tillfället yppade sig slog vi till. Vi har fått ett bra bemötande från kommunen, säger Urban Bohlin.

Butiken, som ligger bredvid Hemköp City, och som till ytan blir drygt 1 000 kvadratmeter, öppnar i månadsskiftet september-oktober.

Butiken ska sysselsätta 13 personer.

- Vi själva nyanställer tre personer. Tio rekryteras från kommunens arbetsmarknadsenhet. Vi har ett avtal med kommunen och att vi anställer folk som står lite utanför arbetsmarknaden, är förstås helt i linje med Frälsningsarméns sociala mål, säger Bohlin.

Myrornas butiker är inga lumpbodar. Här satsas hårt på utseende och design.

Sortimentet är övervägande glas, porslin och kläder!

- Second hand-kläder är inne och vi satsar hårt på att ha mycket kläder i butiken. Det ska vara en aha-upplevelse att kliva in i våra butiker, säger Bohlin.

Överskottet i Myrornas verksamhet går till Frälsningsarméns sociala arbete, som att servera soppluncher, matbidrag och härbärgen till utsatta människor.

Sortimentet i butiken bygger helt på vad folk skänker. Falubutikens insamlingsarbete startar efter midsommar (vill du skänka något, ring 023-709890).

PER MALMBERG

Mer läsning

Annons