Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Har en tagg i själen"

Annons

Bygget med Pilgatan och nya järnvägsbron i Rättvik innebar att tillfarten från centrala Rättvik till kyrkan, campingen och badstranden stängdes av. I stället omdirigerades trafiken över Kaplaskogen och Stiftsgården.

Kritiken var hård. Belackarna menade att den lilla krokiga vägen förbi kyrkan aldrig skulle tåla trafikbelastningen. Kritikerna befarande trafikolyckor, trafikkaos, företagsförluster och olägenheter för de boende längs vägen.

Så blev det inte.

- Det blev bra. Precis så som vi planerat. Den omdirigerade trafiken flöt också utan större incidenter. Jag har varit chef inom kommunen sedan sedan 1982. Jag kan säga att jag aldrig upplevt maken till personinriktad och lågvattenaktig kritik, säger han.

Kritik i sig välkomnar han.

- Alla har rätt till en åsikt, men en del har idiotförklarat de som har som yrke att veta saker som vägbygge-, brobygge och grundvattennivåer. Nu är det klart och allt är bra, men ännu har man en tagg i själen efter den kritik som man orättvist fått utstå. Så här i efterhand har en del visat sin storhet och bett om ursäkt för vad de sagt, det respekterar jag. Men andra har varit tysta, säger Rune Daniels.

Han hoppas att åsiktsklimatet ska bli bättre i framtiden.

- Jag personligen tycker att projekt Vackert Rättvik har varit och är ett lyft för Rättvik. Men det får var och en bedöma. Inom kort ska vi inbjuda alla intresserade till ett informationsmöte om den sista deletappen i projektet. Jag hoppas många kan komma till Kulturhuset, säger Rune Daniels.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons