Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här byggs det för SM-tävlingar

Annons

Snöskotercrossbanan som anlades förra året innebär att Hunflen fått ytterligare ett ben att stödja sig på och det kan nog behövas då verksamheten där verkar vara i konstant behov av kommunala bidrag.

Under många år ställde kommunen upp med 180 000 kronor men bidraget halverades så förra året blev det 90 000 kronor. Men styrelsen för Hunflen hoppas att kommunen ska gå tillbaka till det gamla bidraget.

Snöskotercrossbanan blev klassad som en e-bana förra året.

- Det var ett provår, förklarar Magnus Fagerberg och berättar att både förare och publik var mycket nöjda med den tävling som arrangerades då.

Nu arbetar Christer Dalmans med en grävmaskin för att höja statusen på banan.

- Banan blir bredare, vi gör om några kurvor och bygger på hoppen ytterligare, berättar Magnus.

Banan är cirka 700 meter lång. Kommande onsdag kommer de dit från SVEMO för att besikta banan och blir den då godkänd som a-bana blir det möjligt att köra SM-tävlingar där.

- Det här kan bli stort. Det är inte många banor som har tillgång till snökanoner. Blir det kallt så att vi kan lägga på konstsnö har vi förhoppningen att kunna öppna banan första helgen i december, berättar Magnus.

Han räknar med att det i så fall ska komma många snöskoterförare till Hunflen för att träningsköra i snöskotercrossbanan.

Inkomsterna från snöskotercrossverksamheten ska bland annat användas till att betala den nya pistmaskinen som kostar 195 000 kronor sedan den gamla lämnats i utbyte.

Snöskotercrossbanan byggs med hjälp av EU-pengar, vattenledningen till skidbackens snökanoner får en förgrening så att det ska gå att köra snökanoner också vid snöskotercrossbanan.

Det här vattensystemet kostar cirka 40 000 kronor och så satsas runt 100 000 kronor på belysning vid crossbanan.

- Den 16 januari och 12 mars ska vi ha tävlingar här, berättar Magnus Fagerberg.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons