Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här blir det dyrare att köpa tågbiljetter

Annons

En biljet Ludvika-Västerås har höjts 30 procent till 130 kronor och enbiljett för en person under 25 år med 42 procent till 100 kronor.

Kommunalrådet Roger Stål (s):

- Thomas Gavelin (s) har signalerat att SJ höjde priset utan förhandling. Vi har ett inriktningsbeslut om att det ska vara samma pris på tåg och buss. Så det känns konstigt att SJ frångår det vi varit överens om och än märkligare känns det att Tåg i Bergslagen körts över, säger Stål.

Sedan tidigare har vd Mikael Prenler, Tåg i Bergslagen, varit emot att SJ dragit in en dubbeltur mellan Ludvika och Västerås samtidigt som han kritiserats hårt från Ludvikas tågkommitte för att det inte blev bättre turtäthet.

- Vi fick ett brev från SJ i början av augusti där det stod att man planerat vissa prishöjningar. Vi tittade på förslaget och ville ha en diskussion med SJ. Förvåningen blev därför mycket stor när vi förstod att de genomfört prishöjningen ändå, säger Mikael Prenler.

- Det här går emot det inriktningsbeslut alla varit överens om att tågpriset skulle följa länstrafiktaxan. SJ har höjt mer än länstrafikbolagen.

Prenler vill nu träffa SJ för en diskussion om priserna och hur det ska vara med samarbetet i framtiden.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons