Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här behövs minst 30 lägenheter

Annons

Leksandsbostäder AB arbetar målmedvetet för att lösa bostadsbristen i Noret. I jakten på minst 30 nya lägenheter har till exempel möjligheten att bygga om kommunalhuset blivit ett intressant alternativ.

Samtidigt undersöks möjligheten att bygga lägenheter på ett okonventionellt sätt för att sänka kvadratmeterkostnaden med uppåt 25 procent.

I bland annat Borlänge finns en lösning som kallas BoKlok-modellen, där Skanska Nya Hem och Ikea bygger standardiserade bostäder till ett lägre pris.

- Vi undersöker sådana lösningar även för Leksands del, säger Leksandsbostäders vd Lars-Olov Eriksson.

Utöver undersökningarna av BoKlok-modellen och en eventuell konvertering av kommunalhuset planerar Leksandsbostäder i samråd med samhällsbyggnadskontoret att utlysa en arkitekttävling för hela kajenområdet.

- Första priset blir helt enkelt att få bygga lägenheter på grön-ytan bakom mejerifastigheten och neråt kajen, säger Eriksson.

- Lägger man det som en tävling så kan det ju dyka upp många intressanta idéer från kreativa människor. Området är Norets kanske mest attraktiva så det borde finnas intresse för tävlingen, fortsätter han.

De tre alternativen för att lösa bostadsbristen i Noret kommer att presenteras närmare vid Leksandsbostäders styrelsemöte i slutet av februari.

MAGNUS ROLANDS

Mer läsning

Annons