Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är framtidens skidstadion

Annons

Han menar att om Falun inte kan visa upp ett mer permanent mål med färdig byggnad senast 2004 kommer det att bli svårare att marknadsföra Falun som en stor internationell skidort som också planerar att söka skid-VM.

Falu Kuriren kan redan här, efter samtal med Kaj Hansson, presentera hur framtidens skidstadion på Lugnet kan se ut.

Tanken är att bygga ett ny administrativt hus med tidtagning i linje med målgången. Bredvid ska det finnas kommentatorshytter och därefter en läktare som byggs samman med den redan befintliga.

I vintras var det premiär för den nya målgången på Lugnet. För att bättre anpassa sig efter FIS (Internationella skidförbundets) regler bestämdes att lägga målet högre upp så att åkarna fick åka i mål i en uppförsbacke.

- I vintras blev målområdet ett provisorium. Nu har vi bestämt att det nya målet ska vara permanent. Därför känns det bråttom att inleda bygget. Ett år med ett provisoriskt mål går bra. Två år kan vi acceptera men är inget klart efter tre år riskerar Falun att tappa ansiktet inför övriga skidvärlden, säger Kaj Hansson.

Hans Koij, som är Lugnetchef, inser behovet av att bygga ett nytt målområde. Men han poängterar samtidigt bristen på pengar:

- Detta är inget som vi har råd att betala inom ramen för Fritid Falun. Beslutet om hur detta skulle finansieras måste tas av kommunstyrelsen.

Fritidschefen Lars Runsvik tillägger:

- Här är det viktigt att Skidspelen själva kommer med en konkret idé om hur man vill ha det på Lugnet. Vi måste ju ha något att gå efter när det är dags att lägga fram detta inför kommunstyrelsen.

Samtidigt vill Hans Koij nu ha bättre ordning när det när det gäller ombyggnationer på Lugnets skidstadion.

- De senaste åren har det kommit ständiga önskemål från FIS när det gäller ombyggnationer som kostat mycket pengar. Nu känns det viktigt att kunna permanenta sträckningen för skidspåren och målområdet i minst fem år. Då skulle det bli lättare att kunna planera ekonomin för skidarenan.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons