Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är en rektor i gungning

Annons

De flesta elever har redan hunnit pröva banan. De kunde konstatera att rektorns tid - 1,02 minuter - var snabbast hittills.

- Fast han fuskade lite. Vi brukar krypa under traktordäcket, inte springa över det..., sade några av eleverna, som nu tänker satsa stenhårt på att slå rekordet.

42-årige Leif Anderssons sätt att hantera klätternät och balansbommar, vittnade om att det här inte var första gången han var ute i en hinderbana. Så har han ju också ett förflutet som yrkesmilitär på I13.

Men eleverna var inte lika imponerade av den avslutande åkturen i linbanan:

- Han är nog för tung, slog eleverna fast.

Hinderbanan på Kvarnbergsskolans gård har blivit verklighet med hjälp av idéer och arbetsinsatser från både elever, föräldrar och skolpersonal.

Det började för ett par år sedan, när de elever som nu går i årkurs 5, flyttade hit från Södra skolan.

- Vi tyckte att skolgården var ganska tråkig. Det fanns inte så mycket att göra, om man inte ville spela fotboll, berättar Ida Stener och Jesper von Krusenstierna.

Elevernas föräldrar tog upp frågan i skolsamrådet, och snart började planerna ta form. Barnen fick komma med förslag på lekredskap och så kläckte dåvarande rektorn Leif idén att sätta ihop allt till en hinderbana.

I spartider är skolans kassa skral, så föräldrar har stått för de flesta arbetstimmarna.

Nu är eleverna nöjda med sin skolgård. Särskilt populär är förstås linbanan.

Då och då händer det att några elever kör hinderbanan runt på tid.

Ida Stener, till exempel, har klarat banan på 1,17 minuter. Och då kröp hon under traktordäcket. Så förre rektorns rekord blir nog inte långvarigt.

INGER WALLIN

Mer läsning

Annons