Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är det gamla gänget

Annons

Visst har de medförda mössorna gulnat en gnutta sedan studentskivan på samma hotell för ett drygt halvsekel sent, men i övrigt försäkrar man oss att det är enda skillnaden på gänget 1950 och 2005.

- Det märks ingen större skillnad. Åtminstone inte så länge vi behåller mössorna på, skrattar någon.

Det skrattas mycket vid de här träffarna.

Man skrattar och minns.

Agneta Hedenlund - född Drakenberg och dotter till Aseachefen i Ludvika - har exempelvis goda minnen av gamla Ludvika Tidning.

- Vår granne Martin Lamm (sedermera legendarisk tidningstecknare i Dagens Nyheter) recenserade film för Folke Berge på Ludvika Tidning. För det fick han två biljetter och ofta fick jag den ena av dom, minns hon.

Vart femte år har man träffats sedan man tog sin examen 1950, men vid ett tillfälle har man gjort ett mellanspel hos Kurt Nilson nere i Lund.

- Klart man åker till Skåne om man vill ha riktigt roligt, förklarar han.

Harry Rosengren, den ende i gänget som återvänt till bygden efter alla år (Vinarn) noterar att åren bara flyger fram mellan de olika träffarna.

När man träffas igen, efter fem år, är det bara som om man varit ut och hämtat en nypa frisk luft eller varit ut och pudrat näsan.

- Fast ibland blir man en smula konfunderad. För några år sen seglade det in en dam vid vår träff på Foresta, berättar Olle Enstam (före detta direktör vid Grängesbergsbolaget) men det visade sig att det bara var en av våra flickor som bytt hårfärg...

Det är ett vitalt gäng vi möter, just hemkomna från en resa i Dan Anderssons fotspår med besök i Bränntjärn, Kestina (Ragnar var borta, noterades besviket), Rikkenstorp och Luossa.

- Linda Rattfeldt sjöng underbart. Det kan nog bara överträffas av "studentmiddan" som väntar nu, menade Harry Rosengren.

Den gamla studentkullen är fortfarande tämligen intakt efter alla år. Ett dussin av dem satt till bords på hotellet på tisdagskvällen. En av deltagarna hade redan hunnit vända hem.

2005 års jubileumsklass hade följande deltagarlista:

Gunnar Almgren, Stockholm, Anders Andersson, Eskilstuna, Ann-Marie Dahlqvist (född Sundström), Västerås, Gustaf Ekman, Karlstad, Olle Enstam, Lidingö, Sven Eriksson, Falun, Agneta Hedenlund (född Drakenberg), Boxholm, Margareta Larsson (född Dalarud), Falun, Ulla Münter (född Engman), Falun, Kurt Nilson, Lund, Margareta Olsson (född Wilson), Nyköping, Harry Rosengren, Ludvika, Sture Simonsson, Sköndal.

Bland de som saknades var Bengt Dennis.

Men han ju så mycket annat att stå i, grabben..

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons