Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är cykelverkstaden som arbetar gratis

Annons

Det gick inte många minuter efter invigningen tills första personen kom för att få hjälp. Rahman Palani bor på Tjärna ängar och när han hörde talas om verkstaden kom han direkt.

- Bromsen är trasig och pedalerna är borta, berättade han för Hans Pedersen från Hyresgästföreningen, som tog itu med problemet.

Hans Pedersen jobbar ideellt på verkstaden och finns på plats vardagar mellan 13 och 16.

- Det bor många ensamma föräldrar på Tjärna ängar som inte alltid har tid att laga cykeln. Då kan barnen komma hit och lära sig, berättade han.

I första hand är cykelverkstaden till för de yngre, men alla i området är välkomna.

Detta är ett initiativ från Gemensamma krafter, som är ett projekt mellan Tunabyggen, Hyresgästföreningen och föreningar i området.

Till verkstaden får man själv ta med sig de delar som behövs för lagningen. Hjälpen är gratis. Så småningom kan det finnas extra cykeldelar som kan köpas för en liten slant.

- En tjej på Tjärnaängskolan hade fyra cyklar som hon ville skänka hit, berättade Mona Eriksson-Wallgren från Tjärn-kraft som ingår i Gemensamma krafter.

Nu hoppas initiativtagarna att ungdomarna på Tjärna ängar kan vara med på fler friluftsaktiviteter.

- På våren har både skolan och fritids mycket utflykter där det behövs cyklar. Men då brukar många barn ha punktering eller något annat fel. Nu kan de få hjälp att laga cykeln, säger Mona Eriksson-Wallgren.

Varje år brukar polisen göra cykelkontroller på skolorna. Alltför många på Tjärnaängskolan misslyckas med att få cykeln godkänt. Nu kan det bli ändring på det.

DIAMANT SALIHU

Mer läsning

Annons