Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hänsynslös bilist

Annons

Till den som vid 17.40-tiden den 1 juni gjorde sitt bästa för att köra ihjäl både mig och min hund och sig själv.

Södergående vid Solvarbo-påfarten, just som det blir två-filigt, kör jag om framförvarande och går in i högerfil. I backspeg-eln ser jag dig som andra bil bak-om mig köra om och öka farten kraftigt. Det är helt fritt i vänster-filen men när du närmar dig mig går du först in i högerfilen och därefter i påfartsfilen och kör om till höger. Sträckan räckte inte för en omkörning så du kan tacka mig för att jag har koll i backspegeln och kunde kasta in min bil i den tomma vänsterfilen. Det räddade ditt liv och antag-ligen mitt eget.

Jag har erfarenhet av Stock-holmstrafik med knarkare och körkortslösa, men det här var faktiskt det mest hänsynslösa jag har varit med om. Den politiskt korrekta idén är att farten dödar, så därför lägger vi alla resurser på att dämpa den.

Den enklare sanningen är att trafikbeteendet är det som ställer till de flesta och största olyck-orna. Mycket svårareatt bevaka, så vi sätter upp hastighetskameror i stället.

Det här var faktiskt så chock-erande att det enda jag upp-fattade var att det var en svart Volvo V40 med ett registrer-ingsnummer som började på

PT. Vi syns väl igen på vägarna så får jag resten av registrer-ingsnumret.

Lasse Aléx

Mer läsning

Annons