Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hans restaurang blev instängd och gömd

Annons

Han är inte arg eller bitter, klagar inte högljutt utan hoppas bara ödmjukt på en förbättring nästa år.

-Alla kan göra fel, säger han om den planering av marknaden som minimerade hans kundunderlag fredag - lördag och fick honom att hålla stängt på söndagen.

Han är besviken men det går över, säger han.

- Om man blir besviken och det bara är för en kort period så glömmer man det.

- Men det vore bra om kommunen - jag tror det är de som har ansvaret för planeringen - kunde tänka på det här nästa år...

Fem restauranggäster åt på Sushibar på lördagen, sju hämtade mat... Det är betydligt färre än en vanlig helg- och det under dagar då en ständig ström av människor passerar bara några meter från ingången. En ingång som inte alls är synlig- även för den som ofta besöker baren får leta sig fram, klättra över avspärrningar och släpkärror och tränga sig genom marknadspresenningar.

-Det är inte marknadsförsäljarnas fel, naturligtvis, konstaterar Salehi och tillägger att de säkert bara fått sin plats anvisad.

Öppningen in till gården i hörnet Fredsgatan - Carlavägen är helt gömd bakom hopträngda marknadsstånd.

Den som ändå försöker klämma sig emellan och trotsar försäljarnas förorättade blickar och misstänksamhet mot den som ger sig in på deras hyrda plats, fastnar mellan en bil och en släpkärra. Det krävs långa ben och god vilja för att komma vidare. Föräldrar med barnvagn kan inte ens tänka tanken att ta sig in på gården och för dem som bor inom området är det en omväg över stan som gäller.

Ahma Salehi är rädd att han ska framstå som gnällig om han protesterar, han vill inte kritisera för hårt. Han tycker att det är positivt med ett marknadsarrangemang.

-Om man lär sig av misstagen är det bra, man kan inte vara så kritisk, det är första gången det händer - Men jag hoppas att det blir bättre nästa år, säger han.

LENA RELTE

Mer läsning

Annons