Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hanna Persson - en nyckelperson

Annons

I våras följde Hanna med Framtidsskeppet till Stockholm. Hennes teatergrupp under ledning av Sussan Rosén visade upp en dramatiserad dikt under invigningen om att sluta slåss och i stället verka för fred.

Det är det det handlar om, projektet Framtidsskeppet, att skapa förbindelser mellan barn och ungdomar från hela världen. Att låta dem själva komma till tals om framtidsfrågorna och låta dem upptäcka vad man faktiskt kan åstadkomma om man arbetar tillsammans. I centrum står kulturen, miljön och freden.

I år var det Sveriges tur att arrangera Framtidsskeppet och det skedde under tre dagar i Globen. Prinsessorna Madeleine och Victoria besökte tillställningen och likaså politiker från landsting, kommuner och riksdag kom dit för att lyssna på barnens idéer och åsikter om framtiden.

- Det var jätteroligt, hela grejen. Jag kommer alltid att minnas det, säger Hanna.

Med sig hem fick hon två fördjupade insikter:

- Jag lärde mig att vi måste vara mer rädda om miljön än vi är och hur viktigt det är med fred, hur hemskt det måste vara att leva i ett land i krig.

Hon fick också med sig guldnyckeln, en symbol för kommunerna om deras framtidslöfte till barnen, där de förbinder sig att arbeta för miljön, freden och att lyssna på barnen när det är dags att fatta beslut som rör dem.

I dag lämnar Hanna över nyckeln till kommunfullmäktige.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons