Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handlingsplan mot mobbning

Annons

Oklart ledarskap och stress orsakade konflikter och mobbning. Det ansåg arbetsmiljöinspektionen vid ett besök i Svärdsjö församling i våras.

Nu har församlingen inkommit med ett svar på kritiken och enligt inspektör Paul Keenan är det en bra handlingsplan som tagits fram.

- Utifrån de krav som ställdes ser det bra ut. Nu ska vi göra ett uppföljningsbesök i församlingen för att se hur det fungerar, säger Paul Keenan.

Församlingen har skapat en arbetsmiljöpolicy för ett bättre klimat på arbetsplatsen. Rutiner för att förhindra kränkande särbehandling har tagits fram. Regelbundna utvecklingssamtal, skyddsronder och medarbetarsamlingar är en viktig del i det arbetet.

Församlingen skriver också att problem som uppstår på arbetsplatsen ska behandlas direkt. Detta för att förhindra att konflikter sopas under mattan och gror under ytan.

I svaret har församlingen också angett vem som ska vara ansvarig för vad om problem uppstår.

Församlingen har också tagit fram rutiner för vad som ska gälla vid drogmissbruk eller om arbetsskador inträffar, någonting som fattades när arbetsmiljöinspektionen kom på besök.

MARIA BIAMONT

Mer läsning

Annons