Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handlingsplan för Hällsjöhemmet

Annons

Svar till Anna-Lisa:

Vi ska erbjuda en bra äldreomsorg i hela vår organisation i Borlänge kommun, så också på Hällsjöhemmet. Gemensamma nämnden kommer att tillsammans med produktionsstyrelsen att göra allt för att verksamheten ska fungera på ett bra sätt.

Vi har tagit initiativ till inrättandet av ett brukarråd där anhöriga, ansvariga chefer och politiker ingår. Dessutom har vi genomfört möten med personalgrupper. Det kommer vi att fortsätta med.

Länsstyrelsens synpunkter på verksam-heten kommer att behandlas på ett mycket seriöst sätt. Sedan deras inspektion så har personaltätheten setts över.

Detta arbete är ännu ej avslutat. En handlingsplan som utvecklar hela verksamheten på Hällsjöhemmet ska upprättas. Vi ska göra det som krävs för att ha en god kvalitet på Hällsjöhemmet och den övriga äldreomsorgen.

När det gäller terapin så finns personal avdelad som går ut med boende, högläser, spelar bingo, samtalar och även genomför andra aktiviteter. Pensionärsföreningarna bidrar också på denna punkt.

Till sommaren kommer de som har sommarjobb att komplettera nuvarande personal. De kommer bland annat att arbeta med promenader och sociala kontakter.

För min egen del besöker jag ofta olika delar av vår äldreomsorg. Det kommer jag att fortsätta med. Jag tycker det är mycket givande.

Vidare har jag agerat i frågan om att få röntgen till Borlänge. Men på grund av planerade ombyggnader på Borlänge sjukhus så är detta inte möjligt just nu.

Däremot kommer jag att fortsätta driva frågan för att det hela ska genomföras när ombyggnaderna är klara.

DORIS BRODÉN

Mer läsning

Annons