Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handikapplanen nobbades av bun

Annons

Barn-och utbildningsnämnden tog inte det förslag socialdemokraterna i Rättvik föreslagit om en handikapplan för skolan.

- Vi tycker Rättvik har chans att gå före i utvecklingen, men tyvärr får barn och föräldrar fortsätta vänta på förbättringar, säger Anders Björkman, s-ledamot i barn-och utbildningsnämnden.

I Skolverkets nyhetsbrev från början av månaden skriver verket om en skola för alla och i Rättvik ansluter sig socialdemokraterna helt till den inställningen. Anders Björkman, socialdemokratisk ledamot i barn- och utbildningsnämnden, bun kämpar för en skola, tillgänglig för alla och på lika villkor.

Kommunstyrelsen ville ha ett yttrande från bun angående motionen från socialdemokraterna. Svaret från nämnden blir att den generella handikapplanen för kommunen även gäller skolan.

- Vi anser inte att det räcker för skolan som behöver starkare politisk styrning. Det betyder inte att vi har någon misstro mot tjänstemännen. Jag litar på att de gör det vi säger men det beror på vad politikerna säger och i den här frågan behövs ett åtgärdsprogram för skolan, anser Anders Björkman.

En skola som fungerar för rörelsehindrade och handikappade har en attityd som är bra för alla, anser Anders. Anpassningen ökar tillgängligheten för alla.

- Risken är uppenbar att alla våra planer bara samlar damm och inte används i praktiken.

- Vi politiker ska våga stå för det vi vill. Vi ger mål och riktlinjer. Här kan vi dessutom se hur det fungerar i vår särskola i Rättvik, så borde det vara i alla skolor, anser Anders Björkman.

Majoriteten i bun sade nej till en speciell handikapplan för skolan. Socialdemokraterna reserverade sig mot beslutet. Motionen ska senare debatteras i kommunfullmäktige.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons