Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handikappade på motordag

Annons

Motorerna vrålade och gokartarna susade i hisnande fart när Gränges Hyrkart i går arrangerade motordag för handikappade.

- Det var roligt att se hur lyckliga barnen var när de fick åka i högt tempo längs banan, säger ägarinnan Kerstin Larsson.

Från Fagersta, Sala, Västerås, Hallstahammar, Kungsör, Arboga och Köping kom i går 40 handikappade barn till Grängesberg.

- En av de ansvariga, Göran Bertilsson från Fagersta, var här förra året, fortsätter Larsson.

- Då väcktes hans intresse, och han bestämde sig därför för att arrangera en heldag i motorernas tecken för handikappade barn i Västmanland.

På programmet stod folkrace och gokart.

- Vi har en specialutformad dubbelkart, där den som inte själv kan köra ändå har möjlighet att sitta bredvid och känna på fartens härliga verkan.

De flesta åkte ändå de

vanliga "kartarna".

- Det finns ett speciellt system, som tillåter oss att stänga av gasen med en fjärrkontroll. Det gör att vi kan kontrollera bilarna, och därmed även låta dem köra som inte annars skulle kunnat göra det.

Sammanfattningen från dagen var positiv. I gästboken stod att läsa många positiva kommentarer från deltagarna, däribland att ett trevligt bemötande från personalen bidragit till att skapa en lyckad dag.

- De har redan bokat in en dag för nästa år, avslutar Larsson glatt.

Mer läsning

Annons