Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handelsträdgård vandaliserad

Annons

Hans Svensson har drabbats av klotter och skadegörelse. Under några minuter drabbades handelsträdgården i Emaus av några vandalers framfart.

- Det känns hemskt, säger han.

Förövarna bröt sönder en dörr och tog sig in i ett av växthusen. Där tömde de en pulverbrandsläckare i en husvagn. Resten sprutade de över 2 000 blomplantor.

- Till julhandeln skulle de säljas. Men nu drabbas jag av ett bortfall av försäljningen på i storleksordningen 30 000-40 000 kronor, berättar Hans Svensson. En del blommor kanske går att rädda, men det är i så fall inte många det handlar om.

Ur ett förråd har förövarna tagit tjära som de använt till att klottra på väggar, hyllor och på en firmabil samt på en husvagn. Tjärfärgen har också målats på hyllor, på elskåp, dörrar, och varor som finns på hyllorna i handelsträdgårdens butik.

- Alla dunkar med oljor, bensin och tjära har tömts på sitt innehåll, säger Hans Svensson som under ett par timmar lämnade växthuset.

Då passade de på att vandalisera i både växthus, butik, garage och förråd.

- Skadegörelsen kostar stora belopp. Förutom blommorna är husvagnen förstörd både in- och utvändigt. Den blir oerhört dyr att sanera. Den är nog att betrakta som totalförstörd.

För Hans Svensson väntar nu en omfattande sanering av fastigheten.

BERNT NILSSON

Mer läsning

Annons