Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handels lärde Brunnsvik arbetsrätt

Annons

På Brunnsviks folkhögskola fanns en avdelning med problem med sjukskrivningar och Brunnsvik anställde personal under regelvidriga former, helt plötsligt var man överbemannade och personalen missnöjd.

Handels ombudsman, Roger Hemming, kallades in för att lära ledningen på Brunnsvik vad arbetslagstiftningen är till för.

- Nu har vi förhandlat och kommit överens. Brunnsvik tog till sig kritiken och sköter sig numera, säger Hemming, som erkänner att han tycker att det är märkligt att en skola som utbildar fackligt förtroendevalda i lagar och avtal själv har haft problem med detta.

- Till Brunnsviks försvar kan sägas att det inte är de som sköter utbildningen som ställt till det för personalen.

- Och det är skönt att det finns arbetsgivare som erkänner när de gör fel och vad jag vet rättat till felen, säger Hemming, som ger beröm åt Brunnsviks nya regim under rektor Sanna Melin.

- Vi hade ett bemanningsbekymmer, och det har vi löst till allas belåtenhet. Även på en folkhögskolan som tillhör arbetarrörelsen så kan det gå fel ibland.

- Det kan gå fel på alla arbetsplatser och det är en av anledningarna till att det finns fackliga organisationer. Handels har klarat ut detta bra åt oss så det har varit en styrka för alla parter, säger Susanna Melin.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons