Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Handeln blomstrar

Annons

Det var för knappt ett år sedan som Malungshandlarna startade. Organisationen har i dagsläget ett fyrtiotal medlemmar.

- Det har blivit en ny framtidstro bland många och vi har möten varje månad och utbyter erfarenheter. Det tror jag är mycket viktigt, säger Göran Eriksson som är ordförande i Malungshandlarna.

- Jag tog över skoaffären för åtta år och den här sommaren har varit den bästa, säger Göran Eriksson.

Dansbandsveckan i Malung är naturligtvis också en av de stora veckorna under året och utan den skulle många handlare i Malung få det betydligt kärvare.

- Dansbandsveckan betyder säkert överlevnad för en del. Men vi har också märkt att det har varit bra med folk också under andra veckor. Och jag tror att gågatan har blivit ett lyft för centrala Malung, säger Göran Eriksson.

Där kan noteras att det etablerats flera nya butiker under senaste året. Bland annat har Malungs bokhandel byggt nya lokaler dit apoteket i Malung kommer att flytta in under september månad. Flera affärer har också utökat sitt sortiment och ett bankkontor har installerat sig i lokaler efter gågatan och i direkt anknytning till gågatan har också en herrekiperingsaffär öppnat.

Centrala Malung har i och med gågatan fått en uppsnyggning som heter duga.

Ordföranden i Malungshandlarna, Göran Eriksson berömmer också alla föreningar i kommunen som ordnar stora arrangemang.

- Det är ett bra föreningsliv med många aktiviteter och det gör att handeln har fått ett uppsving. Jag värdesätter också det fina samarbete vi har inom Malungshandlarna och att vi träffas under gemytliga former och diskuterar vad vi kan göra ytterligare.

- Jag är övertygad om att vi nu kommit in i en trend som kommer att ge mycket positiva effekter för orten och det vi nu hoppas på är att vi också får någon form av hotell för att öka boendet, säger Göran Eriksson.

Här kan nämnas att Toms barservering som tidigare varit öppen bara under sommaren och hösten nu kommer att ha öppet under hela året.

- Under sommaren har också utsmyckningen efter gator och torg i Malung varit bra och det är bland annat vi inom Malungshandlarna som hjälpt till med det. Vi har bland annat satt upp flaggor och liknande, säger Göran Eriksson som har en stor framtidstro och är övertygad om att orten kommer att bli ett starkt köpcentrum också i framtiden.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons