Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Han ville inte skada"

Annons

Under uppenbart känsloladdade former upprepade han mycket som tidigare sagts i såväl tingsrätten som vid de inledande hovrättsförhandlingarna på måndagen.

- Han är oerhört ledsen över att målsägaren blev skadad. Det var nämligen inte honom han var arg på utan att det reds på vägen och att den tog skada av detta. Det har även hänt att hästar har gått in på hans tomt.

Henriques markerade noga och tydligt att 68-åringen inte hyste något personligt agg till den då 27-årige hästägaren och påminde rätten om att denne dessutom var ganska nyinflyttad i byn, underförstått att de inte kände varandra.

- Vid tillfället hade min klient sagt till honom att det inte skulle ridas på vägen men det nonchalerades. Då visade han först bössan men när det inte hjälpte avlossade han några skott fullt övertygad om att de inte skulle träffa, fortsatte advokaten.

- Men ibland skjuter man bra och ibland dåligt och man kan ju även rycka av skott. Det är emellertid helt klart att han inte var ute efter att skada. När han insåg vad som hänt blev han mycket deprimerad och gick in och satte sig tills polisen skulle komma.

Henriques underströk vidare att 68-åringen är tidigare helt ostraffad.

- Han har inte en enda anmärkning i belastningsregistret. Han har inte ens kört bil utan att använda säkerhetsbältet.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons