Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han vill tona ned larm om sexövergrepp

Annons

- Om en färgad man säger bu till en svensk flicka är det genast något förfärligt. När vi var i Sydafrika fick jag en kram av en färgad flicka. Jag blev väldigt stolt. Förre rådmannen Peter Grünler, tillika ivrig bekämpare av rasism och främlingsfientlighet, är bedrövad över att Mångkulturella gruppen har kastats ut från ungdomshuset Haffas.

- Jag vill hävda att det inte finns något formellt beslut om att gruppens verksamhet på lördagar ska ut från lokalerna i Haffas, säger Grünler bestämt.

- Det har inte satts upp på anslagstavlan så att man kan överklaga. Den nämnd som delegerat beslutet, i detta fall fritids- och kulturnämnden, måste vidare ha fört beslutet till protokollet. Så har inte skett.

Att beslutet inte finns på pränt, bekräftas av tillförordnade förvaltningschefen på kultur- och fritidskontoret, Tommy Mohlin.

- Och ärendet har inte varit uppe till behandling i nämnden, tillägger han.

När det gäller uppgifterna om sexuella närmanden mot de unga flickor som är på Haffas ifrågasätter Grünler om de verkligen är så allvarliga.

- Jag tror inte att det har handlat om några allvarliga övergrepp och att någon hade tagit ett av porträtten är väl inget att tjafsa om.

- Jag uppskattar Kalle Gustafson men i det här fallet tycker jag att han har agerat okänsligt.

- Nu har de som engagerat sig så starkt i Mångkulturella gruppen tappat sugen, konstaterar han avslutningsvis.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons