Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han väntar 25 000 besökare

Annons

Tommy Samuelsson i föreningen Hedemora Levande Stad, ser fram emot Daldansdagarna i Sveaparken som snart förvandlas till ett myllrande festplats. Ett arbete som inleds i slutet av nästa vecka.

Nu läggs ett stort pussel. Det är mycket som måste fungera när folkfesten drar igång. Ström från flera kabelskåp till utescenen, tivoli, restaurangtält försäljningsställen, och det café som ska öppna under Daldansdagarna.

- Matningen av ström måste fungera. Nu har vi precis så mycket kapacitet som krävs. El-förbrukningen är maximal, men det ska fungera, säger Tommy Samuelsson.

I sommar ska ljudnivån mätas på folkfesten. Maximalt 95 decibel ska ljudet vara vid utescenen men också i den 600 kvadratmeter stora restaurangen ska ljudnivån undersökas.

- Det är framför allt det höga, vassa, ljudet som kan ge hörselskador, säger Tommy Samuelsson.

Nytt för i år är att en handikappramp ska byggas framför ute-scenen. Detta för att den rullstolsburna delen av publiken ska kunna se bättre än man gjort tidigare.

I fjol höll Daldansen på att regna bort. I alla fall under det första dygnet när omkring 70 millimeter regn föll inom loppet av några timmar.

Då räddade några pumpar området från översvämning.

- Vi har i år fördubblat den kapaciteten, säger Tommy Samuelsson. 5 000 liter i minuten ska vi klara av, i fall vädret skulle bli det sämsta tänkbara.

- I år ska det vara möjligt att betala med betalkort vid entréerna. Allt för att besökarna, men också personalen, av säkerhetsskäl inte ska behöva hantera en större mängd pengar.

- Vi kan se fram emot många publika höjdpunkter. En av dessa blir Jill Johnssons framträdande och sedan Rootvältas härliga musik, säger Tommy Samuelsson.

Nu har Daldansen något som både gammal och ung vill vara med om. Att ge sig i väg på en resa med hela familjen är väl nästan otänkbart. Det är därmed laddat för en folkfest. Nu är det bara vädret som arrangörerna hoppas snart ska utvecklas till svensk högsommar.

BERNT NILSSON

Mer läsning

Annons