Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han tvingas slå igen sin bilverkstad

Annons

Som FK tidigare berättat har Lars Hedman haft en bilverkstad hemma i garaget. Då han ansökte om att få bygga ut garaget upptäckte miljö- och byggnadsnämnden att verkstadsverksamheten inte stämde överens med detaljplanen för området.

Grannar skrev på en lista där de förklarade att de ville att Lars skulle få fortsätta med sin verksamhet och Lars Hedman begärde att kommunen skulle ändra detaljplanen för området.

Stadsarkitekten Göran Borgstrand och byggnadsinspektören Lars Nilsson ansåg att det är olämpligt med en bilverkstad i ett bostadsområde, de sade nej till ändringen.

Den här frågan var intressant då det handlade om en företagares intresse och hur politikerna skulle ställa sig till detta. Politikerna i miljö- och byggnadsnämnden tog ingen ställning utan lämnade ärendet vidare till kommunstyrelsen som föreslog att detaljplanen skulle ändras så att Lars Hedman kunde fortsätta med sin bilverkstad där hemma. Då det beslutet togs var inte kommunalrådet Gunnar Magnusson med.

I måndags kväll skulle alltså kommunfullmäktige ta ställning till kommunstyrelsens förslag om att ändra planen till Lars Hedmans fördel.

Nu blev det inte så. Först upp i talarstolen var Gunnar Magnusson (s) som sade nej till ändringen.

- Vad är det vi håller på med. Här lägger vi ner oerhörda pengar på detaljplaner, det är en príncipsak att hålla fast vid dem, förklarade han.

Kristdemokraten Dick Bergqvist konstaterade att det här är en intressant fråga då det handlar om en näringsidkare.

- Vi ska göra allt vi kan för att hjälpa Hedman, sade han men förklarade samtidigt att han inte föreslog någon ändring av detaljplanen.

Det framkom att det finns några i Emaus som inte godkänner planändringen och därmed blir det omöjligt att genomföra den.

- Jag har fått erbjudande om en annan lokal i Järna. Nu ska jag titta på den och så får vi väl se hur hög hyran där blir, sa Lars Hedman.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons