Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han tar över så länge

Annons

Henry Melin är för närvarande chef för arbetsmarknadsenheten vid kommunen. Han har haft chefsuppdrag i kommunen i mer än 25 år och är också mycket insatt i sociala frågor, eftersom han i nästan tio år suttit i social-nämnden.

- Det här är naturligtvis en utmaning att man fått det här förtroendet. Men jag har tagit på mig uppgiften att leda socialförvaltningen fram till dess man fått en ny socialchef, säger Henry Melin som nu kommer att leda Malungs "tyngsta" förvaltning med en budget på cirka 140 miljoner kronor och fem hundra anställda.

- Jag ser det här jobbet mer som att vara lagledare för ett fotbolls- eller hockeylag där arbetet är inriktat mot att nå mål, säger Henry Melin, som också känner sig mycket hedrad över att ha fått uppdraget.

- Eftersom jag redan arbetar inom kommunen tycker jag också att man ska ställa upp en gång i ett läge där det rått oklarheter vem som ska ha socialchefstjänsten. Och då jag fortfarande känner mig ung och vital och har ett stort intresse för just de sociala frågorna, var det inget jag tvekade inför när jag fick en förfrågan från kommunledningen, säger Henry Melin.

Henry Melin kommer också fotfarande att vara chef för arbetsmarknadsenheten men har lagt upp arbetet på så sätt att han varje dag kommer att finnas tillgänglig under några timmar vid socialkontoret.

- Det är meningen att jag ska ha den här sysslan bara under en övergångsperiod. Det kan bli några månader och det kan bli längre, säger Henry Melin som verkligen ser fram mot sitt nya uppdrag både som arbete och utmaning.

Även om inte Henry Melin kommer att titulera sig socialchef kommer han att ta över de flesta av de sysslor som förre socialchefen Jan Bornestig hade innan han slutade.

- Men jag vet också att det finns en mycket god kompetens bland många tjänstemän idag inom socialförvaltningen. Det är mycket viktigt att man delegerar uppdraget och ger dessa en chans att mer än tidigare vara med och leda arbetet, säger Henry Melin som haft den första kontakten med en del av personalen.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons