Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han tar över Älvdalsparken

Annons

I år blir det barnkarneval i Älvdalen igen. Förra året ställdes den omkring 100 år gamla traditionen med karnevalståg genom byn och festligheter i Älvdalsparken in.

Nu har Christian "Kicken" Olsson i Älvdalen köpt Älvdalsparken och han har många idéer, där Barnkarnevalen ingår som en.

Det var i början av veckan som allt blev klart med försäljningen av Älvdalsparken, berättar Lars-Erik Wik. Han var tidigare ordförande i Älvdalens IF, som nu har upphört att existera och i stället överlåtit all sin verksamhet på de olika sektionerna, som nu är fristående föreningar.

Älvdalsparken var huvudföreningens egendom och pengarna från försäljningen kommer nu att fördelas på de olika nya föreningarna.

För att försäkra sig om att en ny ägare inte säljer ut anläggningens byggnader, som står på kommunens mark, måste den nye ägaren vara överens med de nya föreningarna.

- Vi ville gärna ha med denna klausul så att vi är säkra på att parken blir kvar, säger Lars-Erik Wik.

Den nye ägaren av Älvdalsparken heter från och med denna vecka alltså Christian Olsson, men är mer känd under namnet "Kicken". Han har ett eget företag inom ljud- och ljus till diskotek och större danstillställningar.

- Jag jobbar mycket med sånt uppe i Jämtland, säger han.

- När jag nu fick chansen att köpa Älvdalsparken känns det roligt att kunna göra något positivt för Älvdalen.

Han berättar att han har många idéer för att utveckla parken, bland annat att bygga om den tidigare diskoscenen till pub och flytta diskot närmare Rotundan.

När det gäller det praktiska ska ett samarbete ske med Café Manna för serveringens del och Christina hoppas också på ett samarbete med föreningar som vill tjäna en slant vid olika evenemang.

- Man skulle också kunna tänka sig att ordna till exempel en julkonsert, nyårsfirande och annat i parken, säger han.

Men i första hand är det årets sommar som han riktar in sig på. Barnens Dags-traditionen ska återupptas och kontraktet med Musik- och Motorfestivalen har han fått ta över från Äldvalens IF. Då kommer bland andra Charlotte Nilsson till Älvdalsparken.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons