Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han tar ner skylten

Annons

Det var redan i mitten av 1980-talet som Gunde Svan startade bilförsäljning och verkstad åt VAG i industrihuset. Rörelsen övertogs sedan av en annan ägare, innan Ove startade sin verksamhet 1996.

- Jag har arbetat från sextiden på morgnarna till framåt midnatt, och utöver det så har det varit visningar och annat under helgerna, berättar Ove.

Företaget har haft både bilförsäljning och varit kontraktsverkstad åt Bilmetro, vilket innebär att företaget är specialiserat på märkena Volkswagen, Audi och Skoda.

- Vi har haft krav på oss att köpa in en massa specialutrustning för att få fortsätta som kontraktsverkstad åt Bilmetro. Det har blivit väldigt kostsamt, säger Ove.

Att förtaget nu läggs ned innebär en klar försämring för de som köpt bilar av de aktuella märkena. De får nu betydligt längre till auktoriserade verkstäder.

Bil och motor hyr i dag omkring 400 kvadratmeter av kommunen i industrihuset i Grönalid.

- Jag tog kontakt med kommunen och utvecklingsenheten för att höra om det fanns någon möjlighet att få hjälp med exempelvis en tillfällig hyresreducering när ekonomin kärvade, men det var tvärstopp. Först när jag sade upp hyresavtalet ville de ha en diskussion. Men nu är det försent, säger Ove, som även sagt upp de två anställda bilreparatörerna.

Men mekanikern Torbjörn Ohlsson är inte orolig.

- Jag har redan fått klart med jobb på en bilverkstad i Malung från årsskiftet, säger Torbjörn Ohlsson.

Vad Ove själv ska syssla med efter nyår är ännu så länge oklart.

- Jag har ju all verkstadsutrustning kvar så eventuellt öppnar jag en liten verkstad hemma på gården, säger han.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons