Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han spelar på många strängar

Annons

Han är född i Brännkyrka i Stockholm, växte upp i Borlänge, och gick sedan en tvåårig utbildning på handelsskola. Han fick 1961 anställning hos Nywalls bokhandel på Stationsgatan i Borlänge. Efter fyra år på Zander & Sagers Bok i Falun, var han under 19 år anställd på Borlänge bokhandel.

När den bokhandeln upphörde fick han anställning på en bokhandel i Säter. Totalt blev det 35 år i bokhandelsbranschen.

Carleric LarSon har varit aktiv i flera föreningar. I dag är det IF Tunabro som utnyttjar hans ideella biståndsarbete, som han själv uttrycker saken.

Han har även varit en av de drivande krafterna i Kamratföreningen Plugghästarna, både som ordförande och lagledare för hockeybockey-, fotbolls-, och bandylagen åren 1966-1993.

Under åren 1975-93 administrerade han KF Plugghästarnas 11-mannalagsserie i fotboll.

Carleric LarSons övriga intressen är teckning och målning. Han har haft flera utställningar och vernissager.

Poesi är ett annat stort intresse, han både skriver själv och läser. I övrigt komponerar han egen musik och har även gjort flera spelfilmer tillsammans med kamratföreningen.

Carleric LarSon gillar att resa och det blir ofta tågluffarresor i samband med hans gatumusicerande.

Idrott är ett stor intresse, då framförallt fotboll. Han är en hängiven supporter till IF Tunabro, IK Brage samt Liverpool FC i England.

Dalecarlia cup missar han aldrig och han är en trogen besökare vid Ian Rush Football Cup i Wales.

Blir det något tid över läser Carleric LarSon gärna. Han cyklar ofta och älskar sina katter. Han har två söner, Johan och Jens, samt tre barnbarn.

JAN KORSGREN

Mer läsning

Annons