Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han slåss för Sacrédeus

Annons

Valberedningen har nämligen petat Sacrédeus från styrelsen.

- Vi kommer att gå emot valberedningen och föreslå omval av Lennart. Vi har stöd av partidistrikten i Bohuslän, Jämtland och Uppsala, säger Torsten Larsson från Dala-Järna, som är Dalarnas delegationsledare på rikstinget.

Larsson tror att petningen av Sacrédeus beror på att han kritiserat partiet och är EU-kritiker.

- Jag tror att det är en komplikation att Lennart så öppet gått emot partilinjen i Europafrågorna, även om en majoritet av våra sympatisörer är EU-kritiker.

- Dessutom har Lennart kritiserat partiet för att gå i allt för liberal riktning, säger Larsson.

- Det är både viktigt för Dalarna och för alla medlemmar med EU-kritisk hållning att Lennart blir kvar i partistyrelsen.

På rikstinget ska daladelegationen också slåss för att det i partiets stadgar även i fortsättningen ska stå att partiet arbetar för ett demokratiskt samhälle byggt på kristen etik och människosyn.

- De nya skrivningarna är för vaga. Vi ser en risk i att partiet suddar ut sin kristna etikett för mycket. Risken är att vi blir ett allmänborgerligt parti som förlorar sin exklusivitet, säger Larsson.

Daladelegationen till rikstinget består av Torsten Larsson, Dala-Järna (delegationsledare), Birgitta Sacrédeus, Mora (vice delegationsledare), Ulrik Lindgren, Falun, Sakarias Winberg, Leksand, Magnus Werkmästar, Rättvik, Britt-Marie Söderberg och Kenny Eriksson, Avesta, Gudrun Åsberg, Älvdalen, Krister Svensson, Borlänge, Margareta Arthursson och Lars-Evert Dahlberg, Säter, Håkan Nohrén och Katarina Gustavsson, Falun samt Carin Påhls, Mora.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons