Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han ska leda hallbolag

Annons

Än så länge har han bara suttit fyra dagar på sin post. Han har ändå en rätt tydlig bild av vad som behöver göras i bolaget.

- Det gäller att vi arbetar som ett företag, säger Tom Teneberg.

Det kan låta som en självklarhet. Men då ska man veta att det inte är mer än något år sedan Hallbyggarna slogs samman med Jonsereds. Tillsammans bildade de bolaget NSS Sverige. Och det är det bolaget som Tom Teneberg ska leda.

Under det senaste året har mycket hänt. Företaget har fått en finsk ägare och NSS Sverige ingår numera i en koncern med bolag i de flesta av länderna runt Östersjön.

25 personer har mist arbetet inom bolaget i Sverige efter att efterfrågan har minskat. Det tyngsta händelsen under året var när bolaget fick lägga ned bolagets logistikdel i Jönköping.

Efter dessa besparingar har NSS Sverige fått flytkraft.

- När det gäller lönsamhet är vi på rätt väg, säger Tom Teneberg.

Verksamheten i Falun har klarat sig ganska bra under året. NSS Sverige kommer att ha sitt huvudkontor i Falun och i dag arbetar 30 av de totalt 50 anställda i Hosjö. De övriga arbetar vid säljkontoren i Göteborg, Malmö, Jönköping och Sundsvall.

Det blir en dalkarl som ska leda NSS Sverige. Tom Teneberg är uppvuxen i Borlänge. Efter bygg- och anläggningslinjen på gymnasiet började han arbeta inom Folkebolagen. Först hos Folkebygg i Falun där han sålde byggmaterial och körde ut stål och plåt till kunderna med hjälp av lastbil.

Han är glad åt att han arbetat praktiskt under ett par år.

- Det borde alla göra. Man får bra erfarenhet och ett annat engagemang om man läser vidare, säger han.

Det var vad han gjorde. Han läste till civilekonom i Örebro och Falun och började därefter arbeta hos Folkebolagen i Borlänge. Han blev en av delägarna i företaget och 1999, när bolaget såldes, slutade han. Sedan har han arbetat som inköpschef hos Hörnells i Gagnef och på Ovako Steel i Hofors. Efter högskoletiden har han bott i Borlänge.

Han är gift och har tre barn och bor på en gård, med hästar, katter och två karelska björnhundar.

KENNETH WESTERLUND

Mer läsning

Annons