Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han passar tiderna

Annons

- Det har gått fantastiskt bra för mig, säger Kea Söderlund, som myser bland fjälltopparna i norska Stryn den här veckan.

Han ansvarar för tiden i junior-VM på skidor. Nästa vecka tar han tiden på skidorienterings-VM i Åsarna.

Det var 2002 som Kea Söderlund startade Emit Sweden AB. Men det kunde verkligen ha börjat bättre.

Den sista helgen i april 2002 avgjordes Tio-mila, orienterarnas stora flaggskepp. Arrangörerna använde Emits tidtagningssystem. Allt havererade. Man har än i dag inte fått fram en officiell resultatlista. Företaget fick skulden.

Dagen efter startade Kea Söderlund sitt företag och skulle sälja Emit i Sverige.

Han lyckades vända trenden och sedan den olyckliga starten har verksamheten gått spikrakt uppåt.

Första året hade han tre uppdrag i Sverige. I fjol fick hans företag 70 uppdrag. Företaget tog då tid på 90 000 deltagare i 20 olika idrotter.

2004 har börjat lika bra. Efterfrågan är stor och han har bland annat redan fått ansvaret för tre VM-tävlingar och har en fjärde på gång. Företaget har expanderat så mycket att Kea Söderlund har anställt en person.

- Jag hoppas kunna växa så mycket att det snart blir aktuellt med fler nyanställningar, säger Kea Söderlund, som får resa mycket.

Det handlar nämligen om att på plats samarbeta med de aktuella arrangörerna i stället för att enbart leverera tidtagarutrustningen och lämna kunden åt sitt öde.

Kea Söderlund är medveten om att han därmed hjälper till att också marknadsföra Falun.

- Det är väl roligt eftersom Falun behöver all positiv publicitet som kommunen kan få. Det är särskilt lätt att prata för Falun inom idrottens värld, säger Kea.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons