Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Han måste ha haft änglavakt"

Annons

Kvar vid sidan om stod matte Maria Ljunggren och skrek med Paddingtons vorstehkompis Effi hoppande omkring sig. Hon var skräckslagen och vågade knappast titta av fasa för vad hon skulle få se.

- Då kom Paddington i full karriär upp ur diket med blodet strömmande ner från nosen, berättar Maria.

Hon fick tag i hunden och sprang chockad förbi alla hjälpsamma människor som hört tåget och sett vad som hänt. Det blev ilfärd till Falu Djursjukhus, där Paddington fick skadorna omsedda och lades in för observation.

Olyckan inträffade i närheten av gamla stationshuset i Källviken. Där fick Paddington upp ett spår och störtade över järnvägen. Han hörde matte Marias rop och vände om men blev sittande mitt på rälsen.

- Jag såg tåget och skrek allt jag kunde, samtidigt som föraren tutade för fullt. Men Paddington satt kvar och rullande under båda vagnarna, säger matte Maria.

Hon har knappt hunnit hämta sig från chocken och ännu inte vågat sig tillbaka till olycksplatsen. Men Paddington är vid gott mod och tycks helt ovetande om vilken dramatik som utspelat sig på rälsen.

Matte Maria ryser däremot så fort hon hör tåget och undrar om det inte borde finnas ett staket längs banvallen här. Den är nämligen hårt trafikerad av både barn och djur som springer över spåret fast det är rent livsfarligt.

- Paddington var alldeles nerblodad vid framkomsten till djursjukhuset, men det visade sig bara härröra från jacken på nosen och örat, förklarar matte Maria.

Med tanke på vad som hänt vågade veterinär Elisabet Jonsson dock inte söva honom och sy ihop jacken direkt. Hon måste först förvissa sig om att han inte var chockad eller hade ådragit sig några invärtes skador.

- Han måste ha haft änglavakt konstaterade personalen på Falu Djursjukhus, berättar Maria överlycklig.

En sköterska undrade till och med om det verkligen var rätt tax, när hon hämtade honom pigg och glad på måndagseftermiddagen.

- Han har kroksvans förut och nu blir väl även nosen lite sned. Men vad gör väl det, då han är den underbaraste lilla hund som finns, intygar matte Maria.

PIA PERSSON

Mer läsning

Annons