Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han låter sig inte köras över

Annons

När en anställd nyligen slutade sin heltidstjänst, trodde Daniel att han skulle få jobba fler timmar.

Men företaget struntade i att fråga de redan anställda om någon var intresserad av utökad tid. I stället för att ge Daniel och andra deltidsarbetare mer tid, gick man ut och anställde en ny hel-tidare.

- Så här får det inte gå till - vi var flera timanställda som ville gå upp i tid, jag reagerade kraftigast mot förfarandet, säger Daniel.

Inger Sjöstrand, facklig samordnare för Hemköp håller med om att fel har begåtts.

- Om någon slutar sin tjänst ska man i första hand erbjuda de timanställda mer tid, så här får det inte gå till, förklarar Inger Sjö-strand.

- Vi har inte gjort något fel, Daniel hade ett vikariat fram till den 31 augusti, därför blev han inte erbjuden mer tid, förklarar butikschefen Anders Roddar.

Det här sker samtidigt som Hemköp Origo i nästa vecka förvandlas till lågprisbutiken Willys.

Facket har dock gott hopp om att Daniel trots allt ska få mer arbetstimmar.

- Jag har pratat med Willys och dom säger att Daniel ska få arbeta mer tid. Vi får se vad som händer, jag kommer att följa utvecklingen noga, säger Inger Sjöstrand.

- Daniel kommer att få sitt vikariat förlängt en månad och troligen får han fler timmar, sedan får vi se vad som händer, säger Jonas Svensson, tillförordnad butikschef för Willyskedjan.

- 22 timmars arbetstid är ett minimum för att en anställd ska omfattas av alla försäkringar, dit hoppas jag att Daniel når, säger Inger Sjöstrand.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons