Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han kan bli rik på Kalle Dussin

Annons

Spänningen är stor i klass 6A på Söderbaumska skolan i Falun. I går överraskade klasskompisarna sin tv-mästare med tårta, ballonger, planscher och sång.

De firade hans framgångar i "Kvitt eller dubbelt" i SVT:s tv-huset på söndagar, där han hittills klättrat från 250 till 5 000-kronorsnivån med glans.

På söndag är det dags för den stora finalen. Då har Olle chansen att bli stormästare och ro hem 10 000 kronor. Men saken är den att tävlingen redan har avgjorts. I onsdags åkte Olle till tv-huset i Stockholm för tredje gången på bara några veckor.

- Jag fick sex frågor och minst fem svar skulle vara rätt. Det tog kanske tio minuter att spela in, berättar han.

Men hur det gick får han inte avslöja i förtid. Så om det blir ännu ett tårtkalas med klassen återstår att se.

Olle har varit intresserad av Sveriges historia i flera år, särskilt av Karl XII, eller "Kalle Dussin" som han också kallar kungen emellanåt. Givetvis märks intresset i skolan. Klassläraren Fia Berg-ström berättar om hur det var när Olle gick i trean:

- Då gick han gärna med en karolinerhatt på huvudet. Det gjorde han dagligen i något år faktiskt, säger hon.

I dag är det stormaktstiden som fascinerar honom mest. Olle läser allt han kommer över om Sveriges historia och ska han redovisa något i klassen blir det gärna historiskt betingat.

- Olle är en som de andra i klassen lyssnar på och de frågar gärna honom om det är något. Han är också väldigt trevlig mot sina klasskompisar och omtyckt av alla, säger fröken.

MAGNUS ROLANDS

Mer läsning

Annons