Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han ingår i skuggregeringen

Annons

Johansson ingår i den grupp som ska mejsla fram det borgerliga alternativet när det gäller sjukvård och äldreomsorg.

Frågor som lär bli ordentligt heta i nästa valrörelse.

Som ett resultat av det så kallade Högforsmötet, där de borgerliga partiledarna träffades hemma hos Maud Olofsson, presenterades i går de arbetsgrupper som ska ta fram den politik som partierna ska gå till val på.

En person från varje parti ingår i de sex grupperna. Kenneth Johansson (c) är den ende från Dalarna som ingår i det riksmedier redan döpt till skuggregering.

- Det känns mycket inspirerande. Det är i högsta grad frågor som blir viktiga i valet. Det känns som om man hamnat i hetluften.

I den arbetsgrupp som kallas Välfärd för trygghet och valfrihet, sitter förutom Kenneth Johansson även Maria Larsson (kd), som var en het kandidat till att efterträda Alf Svensson som partiledare, Kristina Axén Olin (m) samt Erik Ullenhag (fp).

Gruppen ska bland annat föreslå hur man ska komma till rätta med brister i sjukvården och äldreomsorgen, öka patienternas valfrihet, skapa en trygg och värdig äldreomsorg och hur ohälsanska minska och möjligheten till rehabilitering öka.

- Vi har ungefär ett år på oss för att ta fram våra förslag. Vi ska bjuda in många olika människor för att få en diskussion och debatt åt vilket håll man bör gå.

Men kommer ni fyra partier att kunna enas?

- Naturligtvis blir det en del frågor där vi tycker olika. Men där är vi inte alls än. Vi ska inte tycka helt lika i alla frågor, då vore det ju ingen mening med att vara fyra olika partier. Däremot finns en bestämdhet mellan partierna att skapa en bred valplattform för att vi ska få ett maktskifte efter nästa val, säger Johansson.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons