Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han har bytt sida

Annons

Uppdraget kan tyckas vara omöjligt. Flera låglönegrupper inom vården som kräver, ofta välmotiverade, rejäla lönelyft. Samtidigt, en landstingsekonomi som innebär att pengarna inte räcker till.

- Det finns inget landsting, eller andra företag av den här typen, som har så mycket pengar så att alla blir nöjda med sin lön. Däremot ska vi jobba för att få till en fungerande dialog och lönebildning. Alla ska veta vad som ligger till grund och varför man får den lön man får. Man måste känna sig trygg i att arbetsgivaren bedömer mig rättvist. Att lönen sätts godtyckligt får helt enkelt inte ske.

- Vi kommer alltid att ha ett läge där våra resurser kommer att understiga verksamheternas ambitioner. Men från vår sida gäller det att använda de begränsade resurser vi har på bästa sätt. Jag är inte övertygad om att de resurser vi har i dag i alla lägen används på rätt sätt, säger Dennis Johansson, som jobbade mycket med organisation och ledarskapsfrågor åt Vårdförbundet.

Dennis Johansson är i färd med att dra i gång en stor kartläggning och analys av landstingets löner.

- Det är dels utifrån jämställdheten, att vi inte lönediskriminerar någon grupp. Men också för att se om landstingets tillämpar de kriterier som man har bestämt när det gäller lönesättning. Ett annat krav som måste uppfyllas är att landstinget har ett likartat förhållningssätt när vi lönesätter.

- Det är ett jättejobb som ska göras.

Han har hört talas om kritiken när det gäller landstingets lönepolitik.

- Jag har fått olika bilder, till vissa delar motstridiga, om hur vår process fungerat. Oavsett hur det har fungerat är min ambition att man inte ska uppfatta det så att lönebildningen sker långt från arbetsplatserna. Alla, chefer och medarbetare, ska känna att de är delaktiga och har inflytande över löneprocessern. Vi jobbar i en starkt decentraliserad organisation. Men för att det ska fungera krävs ett starkt centrum.

Att arbetet med löneöversynsförhandlingarna dragit ut på tok för länge är dock ingen hemlighet. Fortfarande är man inte klara med fjolårets alla löner.

- Det är naturligtvis inte bra. Målet som vi jobbar mot är att all löneöversyn ska vara klar så att den nya lönen kan betalas ut från den 1 april det år som löneöversynen gäller.

Är du en stenhård förhandlare?

- Jag ser mig knappt som förhandlare, men har lång erfarenhet av förhandlingar. Jag siktar på att hitta vinna/vinna-lösningar. Men jag vet också när jag ska sätta ned foten och säga stopp vid olika tvister.


Faktaruta:fakta | Dennis Johansson

Ålder: 52.

Bor: Lägenhet i Falun. Helgpendlar till Örebro.

Familj: Sambo, ja för tillfället blir det väl särbo, i Örebro. En dotter.

Fritidsintresse: Golf. Jag tycker om att resa, gärna långt, när tillfälle ges. På vintern är jag intresserad av skidåkning, och på sommaren seglar jag gärna tillsammans med min bror och en kompis.

Aktuell: Som ny förhandlingschef åt landstinget.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons