Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han gör tummen upp för Narvik

Annons

Vad har du med dig?

- Det allra nödvändigaste. Min kamera, lite russin, choklad och ett liggunderlag.

Hur stor budget har du?

- Jag lämnade Warzawa med 40 euro i plånboken för tio dagar sedan. Nu har jag 20 euro kvar. Jag liftar hela vägen. Jag har åkt genom Tyskland och Danmark innan jag kom till Sverige.

Vad är planen?

- Nu ska jag till Mora som är en destination på min resa. Målet är Narvik i Norge. Jag har aldrig varit där, men jag såg ett foto och tyckte att det verkade vara så vackert där.

Vad gör du när du inte liftar?

- Jag studerar till fotograf och arbetar på min skoltidning, så jag hoppas kunna göra ett foto- reportage på människorna som jobbar inom fiske i Narvik. Jag ska försöka få jobb i Narvik också.

Hur spenderar du nätterna?

- Tja, jag sover ute i skogen ibland. Men i morse vaknade jag upp på en bondgård utanför Falun. Jag träffade en jättetrevlig bonde som var från Finland. Det var ett fint möte mellan två olika kulturer.

Vad tycker du om Sverige?

- Det är första gången jag är här. Jag tycker det är ett vackert land med mycket skog. Men när jag var i södra Sverige försökte jag få ett jobb, i och med att Polen är med i EU nu. Men det gick inte bra. Svenskarna verkar inte lita på oss utlänningar.

MIRA PALOMÄKI

Mer läsning

Annons