Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han gillar när det rör på sig

Annons

Med start på lördag och fram till 20 oktober ställer Göteborgskonstnären Leif Ericson ut verk i Rättviks kulturhus.

- Jag har jobbat i Dalarna varje sommar i "alla tider". Nu ska det bli kul för 75-åringen att visa upp sig, säger han.

Trots ett långt och gediget konstnärsliv, som startade med en grupputställning i Milano 1953, har Leif Ericson endast ställt ut två gånger i Dalarna.

- Jag har av någon anledning aldrig ställt ut så mycket i Dalarna. Ändå har jag anknytning hit - och en stuga i Hosjö, där jag jobbar mycket under sommarhalvåret. Pappa och farfar kom från Falun, säger han.

I veckan fick han ta emot "Domenico Ingannis" stukatörstipendium i Stockholm. På lördag öppnar han sin största utställning någonsin i länet.

- Kulturhuset i Rättvik passar mig mycket bra. Det här är "möjligheternas rum". Jag jobbar i olja, tempera, grafik, akvarell, blandteknik och med rörliga mobiler. Jag gillar en utställning som inte "står still". Det ska röra på sig, säger Leif Ericson.

Samtidigt under lördagen invigs även en utställning av Andrew Redman i Kulturhusets foajé. Engelsmannen Redman tillbringade sina fyra första månader i landet i Stiftsgården, Rättvik. Han fascinerades av bygdens atmosfär och karaktär. I dag arbetar han som lärare på Stockholms filmskola och som illustratör. Fram till den 12 oktober visas hans Rättviksinspirerade målningar, tryck och teckningar i Kulturhuset.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons