Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han går från vård till tåg och trafik

Annons

Jan Fahlén har den senaste tiden haft en hel del duster med facket i olika förändringsfrågor. Men han förnekar bestämt att han flyr från jobbet som närsjukvårdschef i Falun.

- Nej, inte alls. Jag går till någonting mycket intressant. Det är så jag ser det. Jag har varit fem år i landstinget, varav halva tiden som närsjukvårdschef. Nu dök det här jobbet upp, ett jobb som verkar jätteintressant.

Han beskriver jobbet som närsjukvårdschef som både intressant, stimulerande och slitigt.

- Det är ju en turbulent tid i all landstingsverksamhet i hela Sverige, så även i Falun. Vi befinner oss i en brytningspriod där vi har ont om resurser. Men i grunden har jag ett väldigt stort hopp om vården i framtiden, eftersom vi har sådan väldigt hög kompetens. Jobbet som nu pågår handlar om att anpassa verksamheten till den resursram vi har, samtidigt som vi måste se till patienternas sökmönster och behov.

- Arbetet med att fortsätta utveckla processen mellan lasarettet och närsjukvården och kommunen kommer det även i fortsättningen att vara stort fokus på, det är jag övertygad om.

Fahlén kom till landstinget Dalarna från den militära sidan. Innan han lämnade militären var han överstelöjtnant vid försvarets huvudkontor i Stockholm. Han har tjänstgjort på flera platser runt om i landet, men huvuddelen av tiden som officer vid Dalregementet.

Innan han blev närsjukvårdschef i Falun var han chef för ger-rehabkliniken på Falu lasarett.

Nu byter han till en helt ny värld. Igen.

Nytt uppdrag: Divisionschef för Banverkets division trafik.

Banverket Trafik ansvarar för att konstruera förslag till tidtabeller, att leda tågtrafiken (cirka 3 400 tåg per dygn), att svara för uppföljning och redovisning av tågtrafikens punktlighet, och att ansvara för information till tågresenärerna via informationstavlor och högtalarutrop.

Vem som blir ny närsjukvårdschef i Falun är inte klart.

- Det här är ju helt färskt. Vi kommer att gå ut med en intern-annons och söka en ersättare, svarar landstingsdirektör Elsa Lundmark.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons