Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han erbjuder ny kampsång till Mora IK

Annons

Framåt masar. Kanske det blir elitgänget Mora IK:s nya kamplåt.

Trubaduren Anders Eriksson har skrivit den nya melodin. Musiken har alla ingredienser för att passa en klappglad skara fans. Texten är lättsjungen och kryddad med rim. Även Gustav Vasa släpps fram för en åsikt om vilket lag han gillar bäst.

Första spelningen var i Selja Långlets bygdegård i lördags kväll. Beslutet om "Framåt Masar" blir Mora IK:s offciella låt tar "hövdingen" Jan Simons vid ett senare tillfälle.

- Jag gjorde biten på tio minuter inspirerad av hockeygängets framgång, berättar Anders Eriksson, uppväxt i Mora, men numera lärare i Stockholm samt trubadur på fritiden.

Han spelade upp "Framåt masar" i telefon för kompisen Mattias Tångring, som blev förtjust och tillsammans finansierade de två inspelningen i en studio i Stockholm.

Cd-utgåvan innehåller även en hyllningssång till Moras fans. En ballad som i tre delar skildrar en sann Morasupporters dygnsschema. Morgon: Biljett-inköp och laddning inför match. Matchen: Ett trivsamt inväntande på framgången. Resultatet kan bara bli ett - en säker Moravinst. Natt: Morasupporterns rättmätiga firande efter dagens slit på läktaren.

- Tanken är att skriva en motsvarighet till exempelvis Liverpool-fansens upptaktsballad inför matcherna "You never walk alone".

Det finns två tidigare Mora IK-kompositioner: "Heja Mora MIK" av Kenneth Sparr samt Bites "Mora IK världens bästa gäng". Nu är frågan om de får ge plats för "Framåt Masar" på den lokala hockey-toppen.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons