Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han blev främjandets förste hedersmedlem

Annons

Han berättade att Folke under många år även var avdelningens kassör.

Bland de omkring 60 årsmötesdeltagarna märktes också Siv Verdi, som 1971 initierade bildandet av föreningen. Hon hade flyttat från Rättvik till Gagnef och ville skapa en slalombacke i Björkaberget.

Med stöd av Björkaborna började hon också röja för en backe, men arbetet stannade upp och övergick så småningom i annan friluftsverksamhet.

I dag har Friluftsfrämjandet i Gagnef omkring 600 medlemmar, 14 sektioner, många ledare och en mycket bred verksamhet.

Siv Verdi delade ut 23 förtjänsttecken och medaljer till förtjänta ledare.

Under mötet avtackades styrelseledamoten och medlemsombudet Bertil Fritz, som ersattes av Wolfgang Immler. Ordföranden John Mattsson omvaldes för 16:e året i följd. Mötet antog en omfattande verksamhetsplan för år 2002. Den rymmer bland annat ett utökat samarbete med Cykelfrämjandet och en rad arrangemang där avdelningen deltar, bland annat Aktivitetshusets dag, Cykla och vandra i Gagnef, Tjej Gåing, invigning av Ekfännsleden, Flovicku och Mockfjärdsdagen.

Före förhandlingarna visade Wolfgang Immler vackra bilder från skridskodagar och övningar i isvakslivräddning. Deltagarna informerades också om "Cykla och vandra i Gagnef" den 11-14 juli och om Ekfännsleden, som ingår i EU-projektet "Vägar till framtiden".

Lars Svens och Laila Öjefelt berättade och visade bilder från en äventyrsresa till Alaska och bestigning av Nordamerikas högsta berg, Mount McKinley, 6 188 meter över havet.

Mer läsning

Annons