Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hämtade kunskap på djupet

Annons

Ta ett djupt andetag och följ med Leksands dykarklubb i djupet tillsammans med 20 andra dykarentusiaster från länet - bland glas, stockar och mycket fisk.

Älven gungar Leksandsbornas drömmar och tragedier. Det vet dykarna i Leksands dykarklubb. De hittar allt från fungerande mobiltelefoner, krossat glas, kundvagnar, cyklar och hela pilsnerflaskor från pilsnergubbarnas era - de som skapade " Kapsylgattu ".

Nu förtiden är älven en lekplats för båtar, restaurang och tipspromenad.

För årets häftigaste och något udda tipspromenad gick för tredje året i rad under perfekta förhållanden vid södra Leksandsbrofästet i lördags.

Älven låg lugn och fin för strömmarna hade tagit ut sin " semester ".

20 dykare från hela länet kom och dök i par med kompass, skrivblock och blyertspenna och svarade på de sju frågorna från södra brofästet, Leksandsbron, restaurang Skutan och tillbaka igen till södra sidan.

För några dykare var det första gången som de deltog i tipspromenaden medan andra varit med förut. Flera dykare är proffs medan andra hållit på någon säsong.

Banans rekord ligger än så länge på 23 minuter - dock med stor felprocent på frågorna - medan andra dykt runt på en timme och en kvart.

- Nu är det här inte direkt någon tävling. Vi har kul, fikar och svetsar samman klubbarna, säger Magdalena Laurell i Leksands dykarklubb.

MATS LINDSTRÖM

Mer läsning

Annons