Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hamnområdet återigen vandaliserat

Annons

-Vi tror det har hänt någon gång mellan fredag och onsdag. Onsdag lunch fick våra två hamnkaptener se att det två meter höga stängslet med taggtråd längst upp var sönderklippt, berättar båtklubbens ordförande Alf Werner.

Hamnkaptenerna Sivert Nybro och Bosse Edberg upptäckte därefter att något inte stämde med låset och balken till huset där diesel och bensintankarna finns. Det stora hänglåset var utbytt, där hängde ett litet hänglås.

-Ett klass 2-lås var uppbrutet. Inne i stugan har de brutit av påfyllningskranen till dieseltanken, de kanske hade tänkt slanga. I elskåpen har de försökt att bryta sig in. Det kanske inte är så märkvärdigt men bara låsen kostar tusentals kronor. Att det sedan tog sex timmar att reparera är en annan sak.

-Det är försök till slangning. Men pumparna går inte eftersom strömmen är bruten och tankarna är tomma. Kanske hade personen eller personerna förberett för att pumpa igen.

-Vi hade en del bevismaterial efter vandalerna efter trettonhelgen. Men polisen säger bara "jaså" vid anmälan, säger Alf Werner.

För båtsällskapet innebär det extrakostnader om totalt runt 10000 kronor.

-Man funderar om sjömacken ska vara kvar. För tre år sedan stals det bränsle för 54000 kronor, sedan när staketet byggdes blev det anmält som svartbygge. Det är frågan om vi ska hålla på med tankservice. Det som vi tjänar på bränslet det dunstar bort, säger Alf Werner.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons