Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarlunds bygger upp Sandis i modern tappning

Annons

Den 16 oktober i fjol ödelades det gamla anrika danshaket Sandis genom brand.

Då hade byggnaden köpts och renoverats av Bengt och Jonas Hammarlund som båda var i färd med att flytta sina reklamverksamheter hit.

Ett år senare träffar tidningen Bengt och Jonas på den klassiska tomten som inte längre är någon brandplats utan en byggarbetsplats. Exteriören av ett nytt Sandis har växt upp på platsen, mindre i byggnadsvolym och yta och med en modernare arkitektur.

- Vi har inte, efter branden, haft tankar på att överge den här platsen. Det är här vi vill vara och driva våra verksamheter och därför fick det bli ett nybygge sedan den gamla fina arkitekturen blivit lågornas rov, säger far och son Hammarlund.

- Visst sörjer vi det gamla Sandis. Vi hade fått till det så bra. Det kändes gediget och hemtrevligt.

Nu blir det ett modernare snitt på skyltverkstad och reklambyrån som ska hysas i byggnaden. Mera jordnära om man säger så. Totalytan ligger på 360 kvadratmeter och större delen av ytan tar skyltverkstaden.

På tal om jord har den tidigare fliseldningsutrustningen bytts ut mot jordvärmeanläggning.

Det är mer eller mindre säkerställt att det var fliseldningen och eventuella brister i skorsten eller pannrumsdelen som orsakade branden i fjol.

Skrämmande minnesbilder hos Bengt och Jonas Hammarlund vållade några smågangsters i helgen som hällde ut bensin och tände på i omgivningen runt nybyggnaden. Bland annat brann det häftigt på vägen, alldeles nedanför deras tomt.

Nybygget står kvar och i slutet av november kommer Flex Design, som Jonas driver, och Hammarlunds reklambyrå, som är Bengts rörelse, att ta det nya huset i besittning.

För övrigt har de funderat på att kalla fastigheten Reklamhuset Sandis för att i alla fall behålla lite av den gamla klangen.

STEN WIDELL

Mer läsning

Annons