Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halverat öppethållande hos Försäkringskassan

Annons

Det var i fredagens tidning som kassan annonserade om de nya öppettiderna. Från och med i dag är det 10-13 som gäller i stället för 09-15.

Det handlar således om att tiden för personliga besök är halverad.

I annonsen ges emellertid ingen som helst förklaring till nyordningen vilket lätt kan ge upphov till spekulationer.

Enligt Johansson är neddragningen tillfällig i avvaktan på att en så kallad kund- och kanalstrategi ska utarbetas vid Försäkringskassans huvudkontor.

- Det innebär att de gör en utredning för att se över var Försäkringskassan ska finnas ute i landet, hur vi ska se ut och var och i vilken omfattning vi ska vara ute i kommunerna för att möta våra kunder.

Det låter oroväckande. Vad händer med kontoret i Ludvika? Är jobb hotade eller finns det rent av risk för att det läggs ned?

- Där har vi dragit ned på personal tidigare så några sådana planer finns inte. De nya öppettiderna påverkar inte hur många anställda vi har i Ludvika för det finns gott och väl med arbetsuppgifter. Utifrån det jag vet i dag finns det heller inget nedläggningshot mot kontoret.

- Och att vi har minskat öppethållandet ska inte drabba våra kunder. Vi har ju fortfarande öppet under lunchtid för att det här ska påverka så lite som möjligt, fortsätter Johansson som i sammanhanget påminner om att det dessutom finns självbetjäning via internet och servicetelefon att tillgå.

- Totalt sett ska vi kunna fånga upp och tillgodose kundernas behov, slutar hon.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons