Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halvarsgårdarnas skola får 5 000 i miljöpris

Annons

Halvarsgårdarnas skola har fått ett miljöpris på 5 000 kronor för arbetet med att skapa en skolmiljö som kan väcka naturintresse hos eleverna.

Priset fick läraren Martin Löfkvist och föräldern Marion Salo ta emot under socialdemokratiska distriktskonferensen efter en ansökan ur Börje Anderssons miljö- och stipendiefond.

- Pengarna kommer väl till pass för arbetet med Näckrosdammen, säger Marion Salo.

Arbetet med dammen tog fart för två år sedan då Folke Drugge på Bergplant tog kontakt med skola och frågade om hans trädgårdsarkitektelever kunde få iordningställa området runt den redan befintliga bäcken.

Den färdiga lösningen med växter, buskar och vattensamlingar presenterades. Barnen fick ha synpunkter som att det ska finnas pölar för fiskar, fåglar och grodor.

Under förra året gjordes det mesta arbetet med utgrävningar och påfyllnad av makadam. Föräldrar, elever och lärare har varit engagerade i arbetet.

- I vår ska växter, buskar och träd planteras. Då ställs också spångar och bänkar i ordning.

Mycket av arbetet kommer att ske på skolans miljödag den 27 maj. När dammen är helt iordningställd sker en invigning där också det officiella namnet, som ska röstas fram bland skolans elever, kommer att presenteras.

BIRGITTA WIBERG

Mer läsning

Annons