Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsosam Uf-tävling

Annons

Henry Thulin som är ordförande i Företagarna i Avesta och Christer Elfving, ordförande i lokalföreningen i Hedemora, utsåg Uf-företaget Body & Soul till vinnare.

I juryns motivering skriver Thulin och Elfving att avestatjejernas företag har genomgående hög kvalitet i alla moment, stark affärsidé som ligger i tiden och en monter som kittlar alla sinnen.

Företaget drivs av Petra Thelin, Lisette Degerman, Jenny Berg och Emma-Karin Bortas som skrivit en bok tillsammans.

- Boken heter Hälsa och livskvalitet. Vi har åkt runt till de som arbetar med fotvård, till massörer och specialister på stress och samlat material till boken som kom från tryckeriet några timmar före mässan började.

- Jobbet tog fyra månader. Upplagan är 75 exemplar, men vi har förhandsbeställningar så vi ska trycka fler, säger Lisette Degerman, vd i bokförlaget Body & Soul.

I fredags var det unga företagare från skolorna i Avesta och Hedemora som visade sina produkter. Den närmaste tiden blir det liknande mässor i Falun, Ludvika och Mora.

- Syftet med tävlingen är att ungdomarna ska få lära sig att utveckla sin företagsamhet genom att prova på att driva ett eget företag under ett år.

- Tolv företag ställde ut och 16 deltog i tävlingen. I mars blir det regionfinal i Kupolen i Borlänge och de som vinner där går vidare till den nationella mässan i Älsvjö i maj, säger Ulf Thored, regionchef i Ung företagsamhet i Dalarna.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons