Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hällsjöhemmet är inget paradis

Annons

Svar till Pia Joelsson:

Du skriver att de som sitter i rullstol inte kan sitta så hela dagarna, utan måste vila. Det har du rätt i, och då behövs personal som lägger dem, det måste vara två vid varje säng.

Du skriver vanmakt, och det har jag också känt i flera år. Men varför Pia, ska personalen minskas när någon säng står tom, kan de då inte få ägna sig åt de boende?

Minskning av personal på helger, skriver du att det aldrig görs. Ta reda på fakta innan du skriver. Samma sak gäller sjukfrånvaro.

Den 17 februari skrev DD att varken personal eller anhöriga på Hällsjöhemmet var nöjda med att det är så lite personal. De hade heller inte fått något gehör hos dig, Pia, utan mötts av det uttjatade mantrat: Vi har inga pengar, stod det.

Man kan heller inte jämföra äldrevård och barnomsorg. Ett barn kan ta sig vatten själv, men den som är förlamad är alltid beroende av andra, till och med för ett glas vatten.

De som bor på Hällsjöhemmet ska få den bästa adekvata vård som finns, tack vare en kunnig personal, inga liggsår får finnas. Den som vill dit ska garanteras bra omsorg. Det ska vara rättvisa som råder.

Nu kanske personalen undrar hur det blir inför sommaren, dra inte in personal då!

ANNA-LISA

Mer läsning

Annons